Министърът на финансите Росица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март

...
Министърът на финансите Росица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март
Коментари Харесай

Велкова ще участва във форум в Загреб, посветен на присъединяването на Хърватия към еврозоната

Министърът на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси през днешния ден ще вземе присъединяване във форума " Хърватия - двадесетата страна член на еврозоната ", който ще се организира в столицата Загреб. Конференцията е във връзка присъединението на Хърватия към еврозоната и се организира всекидневно, откакто дадена страна стане част от общността от страни, които употребяват еврото като своя публична валута.

На събитието се чака видеоизявления да създадат ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981.

Участие в самия конгрес ще вземат изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис, който дава отговор за сектор " Икономика в полза на хората ", както и Паоло Джентилони, също с сектор в икономическата сфера.

Финансовият министър Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси, която е в Загреб по покана на хърватското държавно управление, организира късно нощес среща с ръководителя на представителството на Европейката комисия за Хърватия Огнян Златев. На нея бяха разисквани редица въпроси, засягащи пътя на България, а и на страната хазаин (която към този момент се присъедини), към еврозоната, както и опцията за обмяна на опит.

След присъединяване със във форума " Хърватия - двадесетата страна член на еврозоната " служебният финансов министър ще се срещне с Главния държавен контрольор на Република Хърватия Андрия Микулич. Очаква се да бъде извършен диалог по отношение на дейностите на Загреб за справяне с нелоялните търговски практики, на които страната стана очевидец от 1 януари, когато еврото беше признато за публична валута и когато редица търговци взеха решение да закръглят нагоре цените на предлаганите от тях артикули и услуги, написа Българска телеграфна агенция.

Във връзка с това в края на предходната седмица стана известно, че са наложени 230 санкции на търговци на обща стойност над 400 000 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР